Oko 700 bugarskih firmi u ofanzivi na kosovsko tržiste

Bez autora
Aug 19 2011

Oko 700 bugarskih firmi pravi prve korake za ulazak na tržište Kosova, nakon što je vlada u Prištini uvela embargo na uvoz robe iz Srbije. Bugarska delegacija sastavljena od poljoprivrednih proizvođača predvođena ministrom poljoprivrede Miroslavom Najdenovom boravila je u sredu u Prištini gde je razmatrala mogućnost izvoza bugarske hrane na Kosovo. Kosovski biznismeni izjavili su Bugarskom nacionalnom radiju (BNR) da su zainteresovani za razvoj trgovinskih odnosa sa svojim kolegama iz poljoprivrednog sektora u Bugarskoj, ocenjujući da Bugarska sada ima realnu šansu da uđe na kosovsko tržište i zarađuje u trgovini poljoprivrednim proizvodima s Prištinom blizu 300 miliona evra godišnje. Prema navodima bugarskih elektronskih medija, Kosovu je neophodna hitna isporuka hrane i poljoprivrednih proizvoda iz Bugarske...

Oko 700 bugarskih firmi u ofanzivi na kosovsko tržisteOko 700 bugarskih firmi pravi prve korake za ulazak na tržište Kosova, nakon što je vlada u Prištini uvela embargo na uvoz robe iz Srbije, javili su bugarski mediji.

Bugarska delegacija sastavljena od poljoprivrednih proizvođača predvođena ministrom poljoprivrede Miroslavom Najdenovom boravila je u sredu u Prištini gde je razmatrala mogućnost izvoza bugarske hrane na Kosovo.

Kosovski biznismeni izjavili su Bugarskom nacionalnom radiju (BNR) da su zainteresovani za razvoj trgovinskih odnosa sa svojim kolegama iz poljoprivrednog sektora u Bugarskoj, ocenjujući da Bugarska sada ima realnu šansu da uđe na kosovsko tržište i zarađuje u trgovini poljoprivrednim proizvodima s Prištinom blizu 300 miliona evra godišnje.

Prema navodima bugarskih elektronskih medija, Kosovu je neophodna hitna isporuka hrane i poljoprivrednih proizvoda iz Bugarske.

Pre par dana u Sofiji je boravila potpredsednica kosovske vlade i ministarka trgovine i industrije Mimoza Kusari-Lilja, koja je bugarskog ministra poljoprivrede obavestila da su Kosovu potrebne žitarice, brašno, ulje, kako i šećer i konditorski proizvodi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik